Fedivers Juni 2015

Beste lezer

Jan Deprest

Voor iedereen de koffers pakt om van een welverdiende vakantie te genieten, geven we u nog wat nieuws mee.

Traditiegetrouw heeft Fedict in mei zijn activiteitenrapport gepubliceerd. We hebben alle realisaties en cijfers opnieuw  in overzichtelijke infographics gegoten en geven een overzicht van onze belangrijkste klanten.

Vasco werd erkend als aanbieder van authenticatie voor online overheidstoepassingen. Wat dit concreet betekent, leest u ook in deze nieuwsbrief.

Verder staat deze Fedivers helemaal in het teken van samenwerking. Binnen de federale overheid via het ICT-monitoring comité en de synergieën die hieruit voortvloeien. Internationale samenwerking met Nederland en Duitsland binnen eCodex en tenslotte de samenwerking met Moldavië.

We wensen u een deugddoende zomer en informeren u verder in het najaar.

Jan Deprest
Voorzitter Directiecomité

AR2014

VASCO, wereldleider in sterke authenticatie en elektronische handtekeningen voor de financiële sector, werd op 19 maart 2015 door Fedict erkend als aanbieder van een authenticatie-oplossing en draadloze kaartlezer* waarmee het mogelijk is om aan te melden voor online overheidstoepassingen.

Fedict

In 2013 besliste de federale regering om het ICT Monitoring Comité (IMC) op te zetten om actief op zoek te gaan naar mogelijkheden tot samenwerken rond ICT-dossiers tussen de verschillende federale overheidsinstanties.

AR2014

Eind april 2015 gaven medewerkers van Fedict een workshop in Moldavië rond het concept van de Federal Service Bus (FSB).

AR2014

e-Codex is een project dat door de Europese Unie wordt gefinancierd met als doel de samenwerking tussen gerechtelijke instanties van verschillende landen over de grenzen heen te bevorderen. België, Nederland en de Duitse regio Noordrijn-Westfalen zetten binnen dit kader een samenwerking op om onderzoeksrechters toe te laten berichten en documenten online uit te wisselen. Een belangrijke troef in de strijd tegen grenscriminaliteit.

AR2014

Het is intussen een traditie geworden: einde mei pakt Fedict uit met zijn activiteitenrapport. Sinds 2012 is dat online met overzichtelijke infographics die u bekijkt op de drager van uw keuze.