Fedivers Februari 2012

Beste lezer

Jan Deprest

Wij zijn heel verheugd u in deze nieuwsbrief te kunnen meedelen dat Hendrik Bogaert aangesteld werd als Staatssecretaris bevoegd voor Fedict binnen de regering Di Rupo I. Na ongeveer anderhalf jaar lopende zaken, kan er eindelijk weer een beleid worden uitgezet. Zoals u wellicht al via de pers hebt vernomen, beweegt er wel een en ander. In onze komende edities leest u meer over de uitvoering door Fedict van dit beleid.

Met de nieuwe eID-website en het AnySurfer label voor de algemene website van Fedict, staan ook onze websites in de kijker. e-Leaders without borders is een nieuw project dat kadert binnen het domein van België als ICT-kennisregio. Fedict biedt daarbij Belgische ICT-bedrijven de kans om hun diensten voor te stellen aan buitenlandse overheidsdiensten.

De samenwerking met Living Tomorrow ‘in 1, 2, 3 met je eID’ liep einde 2011 af. In deze nieuwsbrief geven we enkele cijfers mee. Voor bedrijven die online willen inschrijven op overheidsopdrachten is de cirkel nu bijna rond: e-Tendering laat toe om te consulteren welke opdrachten uitgeschreven werden, de lastenboeken te downloaden en ten slotte de offertes elektronisch in te sturen.

Veel leesplezier.

Jan Deprest
Voorzitter Directiecomité

Hendrik Bogaert legde op 6 december de eed af als Staatssecretaris voor Ambtenarenzaken en Modernisering van de Openbare Diensten en is in die hoedanigheid bevoegd voor Fedict.
Fedict kreeg op 17 januari het AnySurfer label voor zijn algemene website www.fedict.belgium.be. AnySurfer is een Belgisch kwaliteitslabel voor websites die toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.
De ontwikkeling van België als ICT-kennisregio is één van de drie domeinen waarin Fedict actief is. Met het project ‘e-Leaders without borders’ exporteert Fedict expertise op het vlak van identificatie en beveiliging en creëert een win-win-situatie voor de Belgische ICT-sector en buitenlandse overheden.
Vanaf de maand april kunnen leveranciers offertes voor overheidsopdrachten ook elektronisch indienen via het platform e-Tendering.
Op dinsdag 10 januari hield Fedict naar jaarlijkse gewoonte zijn nieuwjaarscocktail voor contacten binnen de overheid en de ICT-sector.
Fedict en Living Tomorrow in Vilvoorde hebben drie jaar samen gewerkt rond de promotie van eID-toepassingen. Einde 2011 liep deze samenwerking af. Tijd voor een evaluatie.
Op 31 januari lanceerde Fedict de vernieuwde website rond de eID. Niet alleen de look & feel is fris en nieuw, ook de inhoud werd helemaal herzien.