Start2Surf

Start2Surf logo

 

Start2Surf was in 2009-2010 een initiatief van de federale overheid om het computer- en internetgebruik bij de Belgische burger te verhogen. Het project werd opgesplitst in verschillende acties voor verschillende doelgroepen.

Met Start2Surf @home richtte de federale overheid zich op alle Belgen die thuis nog niet over een internetverbinding beschikken. Er werden vier interessant geprijsde computerpakketten samengesteld: met een nettop, een desktop, een netbook en een laptop. Elk basispakket bestond uit een pc, kantoor- en beveiligingssoftware, een breedbandinternetabonnement van een jaar, een computer- en internetopleiding en een kaartlezer. Bovendien kon elke koper die belastingplichtig is in België, genieten van een belangrijk belastingkrediet.

Fedict stond garant voor de technische normen en de kwalitatieve vereisten van elk van de pakketten.

Start2surf PC Bonus richt zich tot de werkgevers. Zij kunnen werknemers met een bescheiden inkomen stimuleren een computerpakket te kopen door (deels) tussen te komen in de kosten. Werknemers kunnen zo een computer(pakket) kopen bij een leverancier naar keuze. Hun werkgever betaalt vervolgens tot 760 euro (inclusief btw) terug, een voordeel dat fiscaal vrijgesteld is.

Start2surf PC Bonus loopt door in 2012. Het bedrag van de inkomensgrens om in aanmerking te komen vermeld in de ‘Veelgestelde vragen’ dient te worden aangepast aan de index van het jaar in kwestie.

Klik hier voor een lijst van veel voorkomende vragen (FAQ)