Lunch talk "Open Source Tools in AI" door Michel Herquet

Op 25 februari 2021 om 13u hebben de FOD Beleid en Ondersteuning en AI4Belgium het genoegen om jullie een lunch talk “Open Source Tools in AI” door Michel Herquet aan te bieden.

Open source tools in AI

Tijdens deze lunch talk zal Michel Herquet een overzicht geven van de verschillende open source tools die hij en zijn team dagelijks gebruiken in een variëteit aan data science projecten. Van  onmisbare Python libraries tot meer geavanceerde tools om machine learning modellen te ontwikkelen, na deze lunch talk ben je helemaal up to date. Neem je deel aan de hackathon AI4GOV? Dan beschik je alvast over extra wapens om je challenge te tackelen!

Michel Herquet

Michel heeft een academische achtergrond in de theoretische fysica. Hij behaalde eerst een doctoraat in de deeltjesfysica aan de UCLouvain, alvorens als postdoctoraal onderzoeker in het buitenland te werken. Zijn onderzoekswerk was vooral gericht op de ontwikkeling van geavanceerde Monte Carlo simulaties voor de ontdekking van het wereldberoemde Higgs boson-deeltje.

In 2012 was hij medeoprichter van B12 Consulting, een IT-dienstenbedrijf in Louvain-la-Neuve dat gespecialiseerd is in softwareontwikkeling op maat en data science-projecten. Sindsdien heeft hij tientallen geavanceerde analytische/AI-projecten geleid voor klanten in veel verschillende sectoren.

Hij doceert ook regelmatig cursussen aan de Universiteit voor Natuurkunde en Management, zowel op elementair als gevorderd niveau.

Schrijf je in

Heb je interesse in open source tools in AI? Dan mag je deze lunch talk niet missen!

Ik schrijf me in

Inschrijven kan tot en met 23 februari 2021. De link naar het event ontvang je enkele dagen op voorhand via e-mail.