Lunch talk "Citizen led public services" door Paul Duan

Op 27 januari 2021 om 13u hebben de FOD Beleid en Ondersteuning en AI4Belgium het genoegen om jullie een lunch talk “Citizen-led public services” door Paul Duan aan te bieden.

Citizen-led public services

Citizen-led public services is een manifesto, geschreven door Paul Duan. Het is een uitnodiging om te helpen een nieuwe generatie van openbare diensten op te bouwen: diensten die een antwoord bieden op de grote uitdagingen die de huidige sociale en ecologische transities met zich meebrengen. Een nieuwe generatie van openbare diensten, gebouwd voor, maar ook door burgers.

Paul Duan

Photo Paul DuanPaul Duan begon zijn carrière als data scientist bij Eventbrite. In 2014 verliet hij Silicon Valley om de NGO "Bayes Impact" op te richten, en zo zijn overtuiging te volgen dat technologie voor meer dan alleen het genereren van winst moet worden gebruikt.

De missie van Bayes Impact is om mensen in staat te stellen om relevante maatschappelijke projecten uit te werken door het opzetten van openbare diensten onder leiding van burgers. Het is wereldwijd actief, variërend van het helpen van microfinancieringsinstellingen in Afrika, tot het lanceren van een online platform in samenwerking met het ministerie van Justitie in Californië om gegevens over gewelddadig politiegebruik van meer dan 800 politiebureaus te verzamelen.

Om het aantal COVID-19-besmettingen te vertragen, heeft Bayes Impact onlangs ook samengewerkt met de het Franse Ministerie van Gezondheid om een "private by design" en user centric solution te bouwen om het proces van contact-tracing te vergemakkelijken. Het was ook de eerste NGO die toegang kreeg tot de gegevens van Pôle Emploi, het Franse nationale tewerkstellingsbureau, om Bob, een AI-jobcoach, op te richten.

Als we er nog bij vertellen dat Paul reeds in 2015 circuleerde in het lijstje van de Forbes 30 under 30, moeten we je niet vertellen dat we een klepper te pakken hebben!

Schrijf je in

Mis deze lunch talk niet en schrijf je als de bliksem in!

Ik schrijf me in

Inschrijven kan tot en met 25 januari 2021. De link naar het event ontvang je enkele dagen op voorhand via e-mail.