De RJV verstuurt meer dan 3,8 miljoen documenten via de eBox!

De Rijksdienst voor jaarlijkse vakantie (RJV) is verantwoordelijk voor de berekening van de vakantieduur en de betaling van het jaarlijks vakantiegeld van arbeiders en niet-zelfstandige kunstenaars.

Digital first
De RJV stuurt de rekeninguittreksels en de fiscale fiches voor alle vakantiefondsen via de eBox. Zo weet je snel op hoeveel vakantiegeld en vakantiedagen je recht hebt. In totaal gaat het om meer dan 3,8 miljoen verstuurde documenten, één van de grootste jaarlijkse verzendingen in de eBox.

"De RJV is al enkele jaren bezig met digitalisering. Het grootste deel van de verwerking van de bestanden, en de berekening van het vakantiegeld gebeurt al elektronisch. Wij geven de voorkeur aan elektronische communicatie met onze klanten via de toepassing "Mijn vakantieaccount" en de eBox. We besteden ook bijzondere aandacht aan mensen die moeite hebben met computers om hen te helpen. Naast het verlagen van de verzendingskosten en onze ecologische voetafdruk, willen we vooral het leven van onze klanten gemakkelijker maken door middel van digitalisering. » Jocelyne Julémont – Adjunct directrice-generaal van de RJV.

Kies je interface
Waar je wil, dat mag je letterlijk nemen. De overheid stelt het portaal mye-box.be ter beschikking, maar door de samenwerking (momenteel in pilootfase) met private partners, kan je er ook voor kiezen om je overheidsdocumenten in bijvoorbeeld de applicaties van Doccle, bpost bank of Trusto te ontvangen.

Activeer je eBox
Heb je eBox nog niet geactiveerd? Aarzel niet en doe het snel! Je zal in de toekomst steeds meer overheidsdocumenten in je eBox ontvangen. Ook lokale besturen springen mee op de kar, zodat je op termijn alle communicatie van de overheid, ongeacht het bestuursniveau, kan raadplegen op één vertrouwde, beveiligde plek. Zo draag ook jij jouw steentje bij tot een papierloze administratie.

Meer informatie vind je op www.doemaardigitaal.be/ebox.