Fedict führt Ausschreibung für neuen FSB-Verwalter durch

Die ausführlichen Nachrichten sind nur auf Niederländisch und Französisch verfügbar.

 

Fedict heeft een openbare aanbesteding uitgeschreven om de zoektocht naar een nieuwe beheerder voor de Federale Service Bus te lanceren.

Een van de basisprincipes van e-government is dat de overheid niet opnieuw mag vragen naar gegevens die ze eerder al ontving. Sinds 2014 is dit ook geregeld bij wet. Als dienstenintegrator ondersteunt Fedict andere overheidsdiensten bij het ontsluiten van de zogenaamde authentieke bronnen. Dat zijn databases van al de informatie die de verschillende overheidsdiensten verzamelen bij hun activiteiten.

Deze data combineren en ter beschikking stellen gebeurt door middel van de Federal Service Bus of FSB. Via de FSB stelt Fedict andere overheidsdiensten in staat om op een snelle en veilige manier gegevens van verschillende authentieke bronnen uit te wisselen.

Fedict is momenteel op zoek naar een firma die de diensten kan aanleveren nodig om de continuïteit van de FSB te garanderen.

Die opdracht is gedefinieerd in drie posten:

  • Post 1: Beheer tegen globale forfaitaire prijs (support/monitoring/reporting) van het huidige ESB-platform (bij Fedict beter bekend onder de naam FSB) met zijn 3 belangrijkste componenten (OSB / IBM Datapower gateway / Oracle BPEL Process Manager) met resultaatsverbintenis in de vorm van een SLA.

  • Post 2: Onderhoud en installatie van uitbreidingen, aanpassingen en correcties van het platform, in eigen beheer tegen eenheidsprijs, via een AWOW-benadering (Agile Way of Working).

  • Post 3: aankoop en onderhoud van de licenties van het ESB-platform tegen globale forfaitaire prijs.  

Kandidaten voor de aanbesteding moeten voor 31 januari 2017 intekenen. De opdracht wordt gesloten voor een periode van 1 jaar, met de mogelijkheid om ze 3 keer stilzwijgend te verlengen met telkens 1 jaar.

Geïnteresseerde bedrijven moeten aantonen dat ze als organisatie de afgelopen drie jaar gelijkaardige diensten hebben aangeboden. De referenties die ze daarvoor aanbrengen moeten betrekking hebben op alle drie de posten hierboven.

Na een eerste selectie zal Fedict drie kandidaten uitkiezen die het bestek ontvangen en een offerte mogen indienen. Alle informatie over de aanbesteding is te vinden op deze pagina.